מאז שאתם זוכרים את עצמכם תמיד היה לכם את הג'וק. כבר בתור ילדים, הייתם קמים בבוקר ודבר ראשון קוראים את העיתון מהעמוד הראשון ועד האחרון… ובערב, אחרי בית הספר, הייתם סופרים את הדקות עד "המהדורה המרכזית". תמיד הייתם מעודכנים במה שקורה אצל כל המפלגות, בחקיקות השונות ובמצב הביטחוני. כבר מגיל 14 ידעתם למי תצביעו בגיל 18 (כמובן, במידה שאכן ישאר. במקצוע הזה, אי אפשר לדעת מה יוליד היום…), וידעתם את הפרצוף של מי אתם לא רוצים בחיים לראות יותר על מסך הטלוויזיה שלכם.
נשמע לכם מוכר? אם אתם חיים ונושמים פוליטיקה ואקטואליה – אולי כדאי לכם לשקול קריירה בתור פוליטיקאים, או לפחות בעולם הפוליטיקה. כן, כן. זה מה ששמעתם. זה לא בשמיים – כל הפוליטיקאים בארץ ובעולם התחילו בדיוק כמוכם, גם להם היה את הג'וק לפוליטיקה.
יחד עם זאת, מה שלא לנבחרי הציבור האלו את הקורס הפוליטי של ה-ג'וק, בית להתפתחות פוליטית, שתעזור להם ותמנף אותם להגיע לתפקידים הראשונים שלהם בכנסת.
אחד התפקידים הראשונים בכנסת – שרבים וטובים התחילו את הקריירה שלהם בו – הוא זה של העוזר הפרלמנטרי. במאמר זה, נסביר לכם מה בדיוק צריך כדי להתקבל למשרה הנחשקת הזו, וכיצד הקורס של הג'וק יכול לסייע לכם בכך.
מה זה עוזר פרלמנטרי?
עוזר פרלמנטרי (נקרא גם "יועץ פרלמנטרי") הוא למעשה העוזר האישי של נבחר ציבור. העוזר הפרלמנטרי עוסק בעבודה הפרלמנטרית בכנסת – כלומר, העבודה המעשית, הבירוקרטית בעיקרה: שאילתות, ניסוח נאומים, פניות הציבור, חקיקות, כתיבה והגשה של הצעות חוק, מליאה, ועדות, לוחות זמנים וכדומה.
העוזר הפרלמנטרי הוא למעשה המשך "הזרוע" של נבחרי הציבור. הוא העיניים והאוזניים שלהם, והוא אחראי על העבודה "מאחורי הקלעים". מרתק, לא?
איך אפשר להיות עוזר פרלמנטרי?
משרת עוזר פרלמנטרי לרוב לא תימצא במודעות הדרושים. יש מין הסיווג בעבודה זו, ועל כן נבחר הציבור בדרך כלל יבחר במישהו שהוא מכיר או על המלצה של אדם קרוב – מה שנקרא, "משרת אמון".
עוזרים פרלמנטרים רבים מקבלים את העבודה הראשונה שלהם לאחר התמחות אצל חבר כנסת, הנעשית במסגרת תואר אקדמי. יחד עם זאת, יש עוד דרכים להתקבל למשרה זו.
קורס עוזרים פרלמנטרים של הג'וק – למקסם את הסיכויים ולהגיע מוכנים
נשמע לא פשוט? יכול להיות. מה שלא יהיה, גם אם אתם לא יודעים בינתיים כיצד לכנסת – אתם לפחות יכולים להתכונן על מנת להגיע מוכנים ליום עבודכם הראשון בכנסת: לקחת קורס מעשיר שיכין אתכם מבחינה מקצועית.
הכירו את הג'וק – קורס פרקטי ורחב שילמד אתכם הלכה למעשה את עבודתו של העוזר הפרלמנטרי בכל המישורים: ייעוץ פוליטי, דוברות והעבודה הפרלמנטרית, כשהקורס עצמו מחולק לשלוש היחידות האלו.
לאחר סיום הקורס, אתם מקבלים פגישת מנטורינג אחת בזום עם מנטור לבחירתם – בה תקבלו את התשובות לכל השאלות שלכם, כולל האופנים בהם אתם אישית, בהתאם לסטטוס שלכם, יכולים להתקבל לעבודה בכנסת.
הקורס יכול לתרום לכם רבות בימים הראשונים בעבודה, כאמור, אבל לא רק – אנחנו חושבים שהוא קריטי עלח מנת לצלוח ראיונות עבודה. הידע הרב שתצברו יגרום לכם להישמע עניינים, רציניים וחכמים – ויקפיץ את הביטחון העצמי שלכם לגבהים חדשים. פוליטיקה היא 50% ביטחון ו-50% היכולת להישמע כאילו אתם ממש, אבל ממש, יודעים על מה אתם מדברים.
היום שאחרי: ברוכים הבאים קבוצת בוגרים שלנו!
אוקיי, אז סיימתם את הקורס. מה עושים עכשיו? כיצד הג'וק יכולים לעזור לכם למצוא משרה בתור עובד פרלמנטרי?
אז נכון, אנחנו לא חברת השמה. המשרות של עוזרים פרלמנטריים בכנסת הן "משרות אמון", ועל כן לא ניתן לפתוח חברת השמה ייעודית שתמיין ותברור מועמדים פוטנציאליים לתפקידים הללו.
יחד עם זאת, חשוב שתקלטו שהמרצים שלנו -ושלכם – הם תותחים פוליטיים, המקושרים בעולם הזה ויכולים לעזור לכם ולהמליץ למי שצריך במידה והצטיינתם בקורס. כמו כן, בתום הקורס תקבלו לגישה לקבוצת וואטסאפ פרטית בה עולות משרות פוליטיות כל הזמן. לא בכדי הבוגרים שלנו שורצים בכל פינה בכנסת… אז למה אתם מחכים? הגיע הזמן לגרום לאמא להתגאות!
שאלות נפוצות:
כמה מרוויח עוזר פרלמנטרי?
אין תשובה מוחלטת לשאלה זו. בדרך כלל, העוזר יתחיל עם משכורת של 10 אלף ש"ח – שיכולה לצמוח עד בערך 20 אלף ש"ח, אם לא יותר. זה תלוי בכם ובנבחרי הציבור עימם אתם עובדים. חשוב לזכור כי בתחום הפוליטיקה – העלייה בסולם היא עליכם. תעבדו קשה, תתמקצעו, תהיו טובים – והשמיים הם הגבול.
האם חייבים לבוא עם אג'נדה פוליטית מסויימת?
בעיקרון, אנחנו ממליצים רק למי שבאמת חי פוליטיקה לבחור בקריירה הזו – מדובר בעולם מורכב ותובעני. בדרך כלל, אנשים שאוהבים פוליטיקה ואקטואליה יחזיקו בדעות מסוימות – וכן, היינו ממליצים לכם לעבוד עם חברי כנסת אשר אוחזים באותה הדעה. מבחינת חברי הכנסת עצמם – יש כאלו שמעדיפים צעירים בעלי להט אידיאולוגי ולא יבחרו בבני המחנה הפוליטי האחר, ויש כאלו שאוהבים אותם מקצוענים ורעבים – מבלי לשים דגש על השקפותיהם.